Cursul jocului


La locul jocului – teren ales sau terenul organizatorului – după sosirea echipelor, este organizat prezentarea regulamentului de joc, a elementelor echipamentului și a reguriilor de securitate obligatorii. După completarea formularelor de prezență, fiecare paticipant primește echipamentul. Dupa echiparea corespunzătoare a fiecărui jucător, facem introducerea utilizării markerului, privind funcționarea și utilizarea acestuia în condiții optime de siguranță. Dupa această etapă se aleg echipele și urmează parcurgerea terenului de joc.

După aceste aspecte organizatorice fieare are posibilitatea să încerce markerul sub supravegherea arbitrului de joc.

Începe jocul, pe parcursul jocului arbitrii dau în continuu indicații, ținând cont de siguranța jocului, pornesc și opresc jocul ori de câte ori este nevoi, elimina echipamentele periculoase.

 

Reguli de joc

  • 1. În timpul jocului este STRICT INTERZIS scoaterea măștii protectoare!!
  • 2. Respectă distanța de 7-10 m de tragere, dacă nu vrei să-ți perzi prietenul
  • 3. Armele au un sistem de siguranță, care trebuie folosit în afara jocului.
  • 4. În afara jocului arma trebuie îndreptată asupra pământului sau a cerului, evitând astfel eventualele accidente.
  • 5. Bilele (încărcăturile) căzute la pământ nu se pot refolosi, duc la blocarea armei.
  • 6. Firma asigură hainele necesare, dar numai în limita stocului disponibil, așa că ar fi oportun să nu veniți în haine de sărbătoare. Este permis folosirea mănușilor.
  • 7. Dacă un jucător nu respectă regulile de joacă nici după mai multe avevrtismente, este scos în afara jocului.
  • 8. Să fiți atenți la instrucțiunile conducătorului de joc și la ceilalți jucători.
  • 9. Și încă o dată : este STRICT INTERZIS scoaterea măștii protectoare în timpul jocului.

Cele mai frecvente întrebări

Oriunde pe teritoriul județului Covasna, în funcție de cerințe, unde locul permite desfășurarea jocului. Acesta poate fi un teritoriu pădurit sau o clădire a unei fabrici. Dacă se dorește, se poate juca și pe terenurie mobile, gonflabile. Se poate juca și la Bodoc, pe terenul de paintball amenajat.
Mai mult produce un efect de icomoditate, dar exat atât cât să calculeyi bine fiecare pas în cursul jocului, pe terenul de joc. Acest fapt esta adaosul care îț-i va produce plusul de adrenalina care face ca jocul să fie unul angrenant. Nimic insuportabil nu ți se va întâmpla. Pot sa apară câteva urme dar care trec în câteva zile.
Jocul de paintball nu este lipsit de orice fel de pericol, ca și cum sunt celălalte jocuri din această gamă. Dar, dacă toate reguriile de securitate sunt respectate, și urmărim indicațiile leaderului de joc putem evita orice fel de pericol. Deci RESPECTĂ reguriile, urmărește indicațiile antrenorului și fi atent la coechipieri.
În cazul unei deplasări pe teren numărul de jucători minim obligatorii sunt 10 persoane, în cadrul jocurilor desfășurate pe terenul organizatorului sunt necesari un minim de 8 oameni.

PUȘCA DE PAINTBALL

Tippmann 98 este un tip de marker de paintball care reprezintă pușca ta in cadrul jocului. Înainte fiecărui joc ești instruit privind utilizarea acestui tip de echipaent, felul în care poți să utilizei eficient și în condiții de maximă siguranță. Este posibil și utilizarea ununi poligin de paintball, pentru training.

BILA DE PAINTBALL - GLONȚUL

O bilă cu un diametru de aprox. 0,5cm, în diferite culori. Tras din marker, la contactul cu o suprafață coaja bilei se sparge, lasând o urmă de culoare. Urma de culoarea rămasă de regulă pe îmbrăcăminte poate fi eliminat 100% prin spălare.

MASCĂ DE PAINTBALL

Oferă protecție capului, feței și a ochiilor. Pe parcursul jocului utilizarea acestui element al echipamntului este STRICT OBLIGATORIU.

MĂNUȘI ȘI OVERALL

Oferă o protecție hainelor tale, împotriva urmelor lăsate de bilele sparte.

VESTĂ DE PROTECȚIE

Pentru damele participante la joc oferim o vestă specifică lor, pentru asigurarea unui joc mai confortabil, respectiv pentru o siguranță mai ridicată.

Jocul de paintball poate fi jucat de persoane care au împlinit vârsta de 14 ani. Însă persoanel cu vârsta între 14-16 ani au nevoi de aordul unui dintre părinți.