Până la ultimul om

Cel mai popular

Acest stil de joc, de regulă se joacă pentru încălzire, pentru ridicarea nivelului de adrenalină. Jocul se organizează între două sau mai multe echipe, iar echipa câștigătoare este acelă din care la final rămâne un singur jucător in joc. Echipele pornesc din baze predefinite, iar jocul continuă până la eliminarea jocutoriilor dintr-o echipă. La cere poate fi introdus în joc și un barem de timp. În acest caz la sfărșitul jocului câștigă echipa cu mai mulți jucători rămași în joc.

Capturarea drapelului

Joc cu tactică bine definită

Acest stil de joc este unul dintre cele mai vechi și cele mai cunoscute între jucătorii de paintball. În cursul jocului avem neovie de o intensă comunicare, joc de echipă și o tactică bine definită. Baza fiecărei echipe este semnalizată de un steag. Steag care trebuie să fie capturat de de echipa adversă, respectiv steagul trebui protejat de echipa proprie. În acest joc numărul de jucători rămași în joc este irevelant.

Jocul poate fi jucat în două variante:

  • 1. echipa câștigătoare atinge numai steagul advers
  • 2. stegaul echipei adverse trebui dusă la baza proprie

În cazul în care jucatorul care a capturat steagul, pe drumul spre baza proprie este atins de un adversar, steaul trebuie eliberat de el, astfel devenind iarăși liber pentru a putea fi capturat din nou. Steagul poate fi transmis intr jucătorii aceleași echipe care înca sunt in joc. Steagul trebuie amplasat într-un loc vizibil, ușor de accesat și de atins, pe parcursul jocului neputând fi mutat în altă locație.

Counter Srike

CT cu bombă

În acest joc ”atacatorii” trebuie să ascundă o ”bombă” într-un timp dat, oriunde pe teritoriul câmpului de joacă. După ce ”bomba” a fost ascunsă, aceasta începe numerotarea inversă până la detonare. Înaintea termnării timpului”apărătorii” trebuie să găsească ”bomba” și să o dezamorseze. Dacă ”bomba” explodează, toți din echipa comando (”apărătorii”) pică jocul, și ”teroriștii” înving.

În cazul în care ”apărătorii” găsesc bomba și reușesc să dezamorseze, ei câștigă. Din partea teroriștilor acest joc solicită mai ales creativitate, în timp ce ”apărătorii” (echipa comando) au nevoie de viteză și precizie. Dacă echipa comando se mișcă împreună, există posibilitatea să nu găsească în timp ”bomba”, iar dacă se separă pot fi victime ușoare sub focul ”teroriștilor”. Ai un plan eficient? O puți duce la capăt până ce explodează ”bomba”?

Jocul ostaticilor

Adrenalină crescută

În centrul joculu se află ”ostaticul”, el având un echipament diferit de ceilalți jucători. O echipă trebuie să ducă ostaticul nevătămat din punctul A în punctul B. În acest timp jucătorii din echipa cealaltă ”vânează” ostaticul. Este un joc cu multă adrenalină, antrenant, o singură tragere precisă putând duce la terminarea jocului.

Death Match

Jocul cel mai simplu

Este jocul cel mai simplu și cel mai scurt. Toți împotriva tuturor, nu există scop sau echipă, nici puncte, nici reguli. Ca un erou, încerci să învingi toți jucătorii, sau ca un laș aștepți ultimul ”supraviețuitor” și îl ataci din spate?